Csak a változás állandó...

Dobkészítés

Szeretnél dobot? Akkor választhatsz, milyen módon szeretnél hozzájutni.

1., Magad szeretnéd elkészíteni?

Tök jó. Most karantén van, de lesznek még dobkészítő műhelynapok, illetve most is van nálam anyag. Nem ezen szeretnék meggazdagodni, illetve nem vagyok kereskedő, de amit a két tímár bácsinál vásárolok, szívesen továbbadom, naná, hogy felárral, mert nem vagyok hülye. Ha valaki azt mondja neked, hogy ezeket adományozni kell, akkor azt javaslom, hogy légy résen. Ez is keményen munka. Egy dobkör levezénylése is az. Igenis ér másik energiát, vagyis hadd ne legyen már gáz, hogy van belépő. Minden rendezvényen van. Ez is egy rendezvény. Hely kellett, műsor kell és egy embervonzó, jófej személynek kell a vezetőjének lenni, különben a kutya nem megy oda. Ne álszentkedjünk már. Ő is pénzből él. 

Szóval fizesd meg a jóembert, akinél dobot készítesz, mert ő egy kézműves és nem egy ingyen varázsló, aki azért született, hogy mások kihasználják. Ha ezt állítja, akkor az élete is ilyen bevételtelen lesz. Nálam a legutolsó meghírdetett ilyen volt, csak hogy tudd:  varosisaman.hu

Felteszem, ha lesz.

De ha anyagot szeretnél, akkor írtam egy képekkel illusztrált kis füzetet, teljesen konyhanyelven és az 1. emeleten fotózva. Ezért hívják VÁROSI SÁMÁN-nak.

A füzetet hozzászámolom kb 1500 ft-pluszban az anyagárhoz. Van kávám, egy szuper asztalos készíti nekem és van kecske, dám, gím, jávorszarvas, illetve lóbőr is. Sok dobot készítettem, már meg tudom állapítani, melyikből mi hozható ki. Melyikből és mennyi meló árán jutsz el a kész, szépséges, pont olyan hangú dob elkészítéséig, amilyenre vágysz.

2., Vásárolnál egy dobot?

Mindig vannak új "találmányaim", most egy teljesen szitaszerűen apró lyukas borjúbőrt kaptam. Lajos bácsi gyönyörűen kikészítette, meglátjuk, hófehér.

A dobok fogóját és a dobverőt kérésre fafaragó készíti el. Van elképzelésed egy totemről, egy erőlényről, vagy jelképről? 

Nekem a natúr-rusztikus és a művészien megfaragott is szerelem tud lenni.

A megfestett dobok sem utolsók.

A karantén alatt könnyebben elérhetsz, ha dob után érdeklődsz, mint általában máskor: zitanyu@gmail.com